Pontilliset lattialaudat

Varastotuotteena meillä on uunikuiva 28*95 ja 28*120 perinteinen mäntylattiapontti.
Sekä ulkokuivissa 28*95 ja 28*120 kuusi / mänty
Varmista varastotilanne soittamalla 0400-511321

UUNIKUIVA Aureskoski premium mäntylattia

28*95 33,00 €/m2 (2,89 €/m)

28*120 43,00 €/m2 (4,82 €/m)


Lisäksi löytyy Aureskosken leveintä 33*215 mänty massiivilattiaponttia


ULKOKUIVA 1-lk 28*95 mökkilattia, mänty


1-lk 23 €/m2

Välilaatu 21 €/m2

2-lk 15,00 €/m2


Oma tuotanto, ulkokuiva lattiapontti:
Lattiapontit sahataan kevättalvella ja vain talvella kaadetuista tukeista. Lattiapontit kuivataan rauhallisesti kuivauskatoksessa kevätkesän aikana ulkokuivaksi.
Tätä lattiaponttia voidaan käyttää lämmittämättömissä tai satunnaisesti lämmitettävissä kesäasunnoissa, nukkuma-aitoissa ja ulkovarastoissa.

Puolilämpimiin tiloihin asennettaessa, lattia viedään lämmityskauden aikana 2-3 viikoksi kuivumaan tilaan johon se asennetaan.
Tänä aikana lattiapontin kosteus asettuu tasapainokosteuteen juuri asennustilaan oikeaan kosteuteen.
(Liian pitkä kuivausaika aiheuttaa kieroontumista (esim 1-2kk on liian pitkä aika)

Kuusi sopii kosteudelle arkoihin tiloihin, kuten saunan pukutiloihin.
Mänty taas kestää mekaanista kulutusta paremmin, esim olohuoneet ja eteistilat.

Kuva lattiaponttivarastosta johon lattiaponti on pinottu välirimojen kanssa jämpteihin riveihin, joissa tavara säilyy suorana.
LattiaponttivarastoLattioiden hiontaa ja lakkausta, sekä asennuspalvelua (Kaikki timpurintyöt)


Ohjeita ja vinkkejä:


Lattiaponttien kiinnitykseen suosittelemme lattiaponttiruuveja, jolloin kiinnitys on nauloja parempi (narisee vähemmän) ja tarvittaessa voi lattian purkaa helpommin, esim. vesivahingon sattuessa. Pieni n. 1cm puuliimapalko pontissa koolinkien välillä poistaa narinan kuivimpaan talviaikaan. Liimaa ei kuitenkaan saa käyttää enempää. Pieni määrä liimaa poistaa välyksen, mutta sallii lattian elää vuodenaikojen ja ilmankosteuden mukaan. Lattiapontit suosittelemme kiinnitettäväksi suoraan lattiakoolinkilankkuihin. Vanerien ym. käyttö koolinkilankkujen ja lattian välissä ei ole suositeltavaa, koska se aiheuttaa valtaisan narinan.

Ulkoseinien vierellä kannattaa käyttää mahdollisimman tiivistä eristettä, vaikka lattian alla käyttäisi esim. purua/selluvillaa. Sillä parinkin millin rako seinän vierellä eristeen ja lattiapontin välissä mahdollistaa "kylmän vedon" aina lattian keskelle asti. Jolloin ainakin rossipermantolattioissa kylmä lattia on enemmän sääntö kuin poikkeus. Sahuri itse teki makuukamarinsa lattian seinien viereen 10 cm leveän laudoitetun käytävän jonka molemmille reunoille laittoi pikipaperin ja survoi sen välin tolkuttoman tiiviiksi purua. ko. huone on ainoa todella lämpimän lattian omaava huone talossa jossa on rossipermannot. Vaikka eriste lattian keskellä tiivistyisi ja painuisi vuosien mittaan ja keskelle lattiaa tulisi rako lattian ja eristeen väliin, niin seinien viereltä ei pääse vetoa, kun nuo 10cm käytävät on pikipaperilla eristetty lattiapontin alapintaan asti kiinni ja purua on lattiapontin ja seinän väliin jätetyn raon täytteenä aina lattiapontin päällypintaan asti jalkalistan takana.